Stjärnkrogar ratar lyxkött

Fors säteri har levererat lufttorkade skinkor till saluhallar och lyxkrogar. Efter att djurrättsaktivister tidigare i veckan anklagat bland andra Fors säteri för vanskötsel av grisar ratar många köttet. – Vi har stoppat alla varor och skickat tillbaka dem, säger Franck Alfvin, färskvaruchef på NK saluhall.

Under strecket
Publicerad
Larm om vanvård av grisar. De här bilderna uppges vara från svenska gårdar enligt Djurrättsalliansen.

Larm om vanvård av grisar. De här bilderna uppges vara från svenska gårdar enligt Djurrättsalliansen.

Foto: DE HÄR BILDERNA UPPGES VARA FRÅN SVENSKA GÅRDAR ENLIGT DJURRÄTTSALLIANSEN. FOTO: DJURRÄTTSALLIANSEN
Bilden visar enligt Djurrättsalliansen grisar på en gård som ägs av högt uppsatt person inom Swedish Meat.

Bilden visar enligt Djurrättsalliansen grisar på en gård som ägs av högt uppsatt person inom Swedish Meat.

Foto: DJURRÄTTSALLIANSEN
Annons

På det av Djurrättsalliansens filmklipp som sägs komma från Fors säteri syns smutsiga stallar och kala betonggolv. Flera grisar har öppna liggsår med smuts i.

Grisar från säteriet har efter slakt blivit exklusiva, lufttorkade skinkor. Edsbacka krog, Restaurang Leijontornet och Lux Stockholm är tre Stockholmskrogar med stjärnor i guide Michelin som har serverat skinkor från Fors säteri.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons