X
Annons
X

Stjärnkocken: ”Ta bort mina Michelin-stjärnor”

Press och stress – att ha tre stjärnor i den berömda Guide Michelin är inte bara en källa till glädje. Nu ber den franske stjärnkocken Sébastian Bras om att få slippa sina stjärnor.

Sébastian Bras till höger, med sin pappa Michel Bras, till vänster.
Sébastian Bras till höger, med sin pappa Michel Bras, till vänster. Foto: IBL

Den franske kocken Sébastian Bras driver krogen Le Suquet i Laguiol, norr om Montpellier sedan tio år. Restaurangen som har fokus på grönt startades av Sébastians pappa 1999 och har tre stjärnor i Michelinguiden.

Men stjärnorna har kommit att bli en belastning för Sébastian Bras. På sin Facebooksida skriver han att han, från och med 2018 önskar att Guide Michelin tar bort stjärnorna.

– Min pappa jobbade hårt för den berömda tredje stjärnan och vi tog emot den med stor glädje. Men nu vill jag bli befriad från pressen, säger Sébastian Bras till New York Times.

Annons
X

Jag vill vara fri, utan att behöva fråga mig själv om mina rätter kommer att göra Michelininspektörerna nöjda.

Kocken berättar att han har känt stress av de oanmälda besök som Michelininspektörerna gör två till tre gånger om året. Enligt Bras är de ofta mycket traditionella och smakar bara på en mycket liten del av menyn.

– Jag vill vara fri, utan att behöva fråga mig själv om mina rätter kommer att göra Michelininspektörerna nöjda, säger Sébastian Bras till nyhetsbyrån AFP.

Annons
X
Annons
X

Sébastian Bras till höger, med sin pappa Michel Bras, till vänster.

Foto: IBL Bild 1 av 1
Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X