Mode

Stilombudsmannen: ”Klubbkavajen gör sig perfekt med en grå luvtröja”

SPG:s stilexpert Fredrik af Klercker svarar på läsarfrågor och reder bland annat ut begreppen kring gymmodet.

Vet inte om detta är ditt gebit, men jag besökte ett gym häromdagen och tyckte det var besvärande med alla muskulösa män i linne och avslöjande shorts. Det känns så naket och nära inpå. Hur går din tankar kring gymkläder och stiletikett? /Fabian

Mycket bra fråga, Fabian!

Annons


Nakenhet är för det mesta väldigt trevligt, men det passar sig inte på gymmet. Jag tycker att det ligger någon slags pervers osäkerhet i att vilja visa upp sin muskulösa kropp inför andra.

När det kommer till stiletikett på gymmet handlar allt, som så mycket annat, om förberedelser. Det finns få tillfällen då klubbkavajen gör sig så bra som till ett par slitna Championbyxor och en grå luvtröja. Kom ihåg att kavajen ska ha ett högt dasslock så att de bylsiga kläderna får plats. Om du råkar vara medlem i en brittisk roddklubb går det självklart bra att bära en randig klubbkavaj istället. På väg till gymmet ska kläderna ligga i en träningsväska, gärna i kanvas, som du bär över axeln eller i handen. Aldrig någonsin på ryggen. Träningskläderna bör bestå av ett par 13,5 cm långa khaki-shorts, en vit, blå eller grå t-shirt, vita ankellånga strumpor och slitna gympaskor.
Lycka till med träningen!

I vår umgängeskrets är det många som varit ihop med varandra. Det finns några otrohetshistorier som skaver. Vi ska snart ha en stor fest. Hur skulle du resonera kring bordsplaceringen? /Soffan

Egentligen kan jag tycka att människor ska reda ut sina egna problem och inte låta det gå ut över andra. Men jag kan förstå att det känns onödig (om än intressant) att sätta två person som avskyr varandra vid samma bord. Syftet med en fest är ju ändå att alla ska ha kul. Det innebär dock inte man ska välja sida – bjud alltid båda. Tipset blir då att placera dem med några bord emellan sig. Men se till att de fortfarande kan få ögonkontakt – då kommer det garanterat att sluta spännande!

Till Toppen