Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT / TT NYHETSBYRÅN
Mode

”Jonas Sjöstedt hade kunnat bli en riktig stilguru”

Valet närmar sig med stormsteg och våra partiledare grillas dagligen på olika punkter. Men hur klär de sig egentligen? Här betygsätter stilombudsmannen Fredrik af Klercker Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt.

Jag tror att herr Sjöstedt hade kunnat bli en riktig stilguru om det inte vore för hans jobb. Hans intresse för stil kan verkligen lysa igenom jobbuniformen. Han lyckas få till den där klassiska, vänster-intellektuella looken med manchesterkavaj och snygg slips. Under en kort period ansåg jag till och med att han var den som klädde sig bäst i riksdagen. Men det kanske säger mer om de övriga politikerna.

Annons

Sjöstedt får ett stort plus för konsten att kunna hantera liten slipsknut. Det fanns en tid då han var den enda som klarade av det, medan de andra såg ut att arbeta på TV4-sporten ( med andra ord, gigantiska slipsknutar). Han får däremot minuspoäng för att inte helt sällan dyka upp i riksdagen utan slips samt för ovanan att bära fuskfluga till frack. Att kunna knyta en fluga är det minsta man kan begära av en partiledare i Sveriges riksdag. Det är samma knut som du knyter på skorna, hur svårt ska det vara?

Foto: TT

Man kan alltid reta sig på en persons åsikter, men om man för en kort sekund väljer att bortse från dem verkar Sjöstedt vara en artig och trevlig person. Jag ser framför mig oss två ha intressanta diskussioner, gärna iförda smoking på en konservativ herrklubb. Jag är säker på att han skulle hantera situationen galant.

Sen tycker jag personligen att han skulle kunna ta emot lite ordnar och utmärkelser. De sätter färg på fracken.
Sjöstedt får 3,5 av 5 knästrumpor för sin personliga stil. Åsikterna får någon annan tycka till om!

Foto: TT

Till Toppen