Perfect Guide

Stilombudsmannen: ”Ät aldrig i bar överkropp!”

Stilombudsmannen Fredrik af Klercker om att sola på offentlig plats och finns det en manlig handväska?

Hej,
Jag förstår att det är varmt ute och att man vill ta vara på solen – men är det verkligen okej att ligga halvnaken i Humlegården? Vad ska man tänka om man ligger på balkongen och har insyn från grannar?
/ Paul

Annons

Hej Paul,
Man skulle kunna tro att det är en självklar fråga, men så är inte fallet. Jag minns när jag en gång för några år sedan stod vid köttdisken på Ica och sträckte mig efter en bit mat då min näsa plötsligt snuddade vid en hårig armhåla. Personen bredvid mig stod alltså i bar överkropp och hade inga tankar på sin omgivning. Just den här butiken åtgärdade problemet på ett mycket kreativt sätt. De satte upp en stor skylt utanför med en bild på David Hasselhoff iklädd röda badbyxor och med texten ”If you ain’t the Hoff you can’t pull it of, vänligen bär kläder i butiken”.

Generellt sett tycker jag man ska undvika bar överkropp när man inte är i hemmamiljö eller har en direkt anslutning till bad. Viktigast av allt är att man aldrig äter i bar överkropp. Det spelar ingen roll om du är ensam i en båt, på terrassen med familjen eller på en restaurang – man äter inte i bar överkropp.

Ligger du och solar på en strand och blir törstig måste du sätta på dig en skjorta även om du bara ska till närliggande strandrestaurang.

När du solar på din balkong gäller samma sak – sitter du på en solstol kan skjortan åka av. Men så fort du ställer dig upp bör du sätta på dig skjorta igen. Det är sunt förnuft.

Hallå Fredrik,
Under sommarmånaderna vill man helst inte bära runt på sin jacka men då återstår frågan: var ska jag ha mina prylar? Jeansen blir lätt slitna av nycklar, mobiler och plånböcker. Vet du någon manlig handväska som kan funka istället? Eller har du andra förslag? /Johan

Hej Johan,
En mycket bra fråga, det här är ett återkommande problem. Personligen tycker jag att det kan vara enerverande att ha för mycket saker i fickorna! Dels leder det till slitage och sen är det inte särskilt snyggt. Den mycket enkla lösningen är att minimera antalet saker, i vanliga fall räcker det att ha med kort, nyckel och telefon. Möjligtvis ett lypsyl också.

Till Toppen