Stig H har flera tänkbara vinnare

I lördagens V75-finaler på Solvalla har Stig H Johansson sju hästar till start.
Men det räcker inte att han håller reda på de egentränade djuren.
I sin nya roll som expertkommentator på TV4 bedömer han även tränarkollegornas adepter.
– Förhoppningsvis är jag rättvis, säger han.

Under strecket
Publicerad
KANAL 75
Foto: KANAL 75
Annons

Som Sveriges i särklass mest kände och meriterade travtränaren är Stig H Johansson i rollen som expertkommentator något av en TV-redaktörs dröm. Den drömmen gick i uppfyllelse i våras. Då klev Johansson för första gången in i kommentatorshytten och satte på sig headsetet.
– Jag har fått lite erbjudanden om att vara med i TV tidigare också men så länge jag körde var det oförenligt med mitt jobb, säger Johansson, som 2005 bestämde sig för att sluta köra sina hästar i lopp och bara ägna sig åt att träna dem.
Sedan debuten på Gävletravet i april har Johansson gjort en handfull framträdanden som expertkommentator. Något som har uppskattats både av tittarna och av honom själv.
– I början var det väldigt mycket positiv respons från både obekanta människor och såna som jag känner. Men som det är med sånt här blir det rutin för dem som tittar efter ett tag och reaktionerna har inte varit de samma varje gång, även om jag inte tror att jag gjort någon sämre insats. Själv tycker jag att det går bra. Det är rätt så kul till och med. Man får se mycket hästar som man annars inte ser när man jobbar. Det är intressant att se hur de värmer och hur de sen fungerar i lopp, och hur man kan missta sig på en häst.

Inhoppen som expertkommentator gör Johansson i ”Vinnare direkt” på TV4, och just att det är direktsänd TV är något han uppskattar.
– Det kan bli lite hur som helst ibland. Men det ger en extra krydda och är roligt. Jag tycker bäst om att komma rätt in i sändningen och inte ha några manus eller nåt sånt. Det passar mig bäst och jag är väl förhoppningsvis rätt så bra påläst ändå.
Hur tycker du själv att du är i rollen som expert?
– Förhoppningsvis är jag rättvis men jag tror inte att jag är speciellt tuff och dömande. Men förhoppningsvis kan jag säga något som inte passar alla. Sån är ju den rollen, att tar någon fel beslut måste jag kunna tala om det.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons