Annons

Jumanji: Welcome to the jungleStentrist Jumanji dryper av fördomar

Av en slump var det kvinnan som fick minst kostym i ”Jumanji”. Från vänster: Kevin Hart, Karen Gillan, Jack Black och Dwayne Johnson.
Av en slump var det kvinnan som fick minst kostym i ”Jumanji”. Från vänster: Kevin Hart, Karen Gillan, Jack Black och Dwayne Johnson. Foto: Frank Masi/UIP

Usla skämt, slappa specialeffekter och patetiskt slut. Den nya ”Jumanji” är en en meningslöst slätstruken äventyrskomedi.

Under strecket
Publicerad

Knasigheter i djungeln med Karen Gillan, Dwayne Johnson och Jack Black.

Foto: Frank Masi/APBild 1 av 1

Det vilar en förbannelse över Jumanji. Det lärde vi oss redan 1996 när Robin Williams djungeläventyr hade svensk biopremiär. När det mystiska brädspelet nu grävts upp för att fungera som grund för årets helgkomedi från Hollywood har det formaterats om från bräd- till tv-spel.

1996 sugs unge Alex Vreeke in i tv-spelet utan att kunna hitta ut. 20 år senare, efter en ganska plågsam ”Breakfast club”-liknande öppning, hittar fyra ungdomar den dammiga spelkassetten under en kvarsittningssession. Ett välbekant, rytmiskt trummande förflyttar det brokiga gänget – nörden, sporthunken, pluggisen, hejaklacksledaren – inte bara in i Jumanji utan även in i helt nya kroppar.

Annons
Annons
Annons