Annons

Stefan Löfven behöver miljöundervisning – också

Det ofta tas för givet att S-ledaren Stefan Löfven kommer att söka stöd från MP för att kunna bli statsminister. Därför är det angeläget att följa Löfvens agerande med gröna ögon. Resultatet är inte imponerande, skriver Per Gahrton som föreslår att Löfven tar lektioner i miljöfrågor precis som han gjort med feminismen.

Under strecket
Publicerad

Häromdagen (
17/8) rapporterade SvD att S-ledaren Stefan Löfven fått särskild undervisning i feminism av socialdemokratiska kvinnokämpar. Utmärkt. Lite större förståelse för feministiska ståndpunkter än vad som är bruklig bland manliga fackledare räcker dock knappast för att göra Löfven till godtagbar statsministerkandidat ur grön synvinkel. Han bör också tydligt ha visat att han har förstått att ekologi och radikal miljöpolitik utgör grundbultar för varje trovärdig framtidspolitik.

Den gröna tankesmedjan Cogitos lägger sig inte i Miljöpartiets strategiska överväganden. Däremot är det vår uppgift att slå vakt om de gröna idéerna. Eftersom det ofta tas för givet att Stefan Löfven kommer att söka stöd från MP för att kunna bli statsminister, har Cogito funnit det angeläget att följa Stefan Löfvens agerande med gröna ögon. Resultatet är inte imponerande.

Annons
Annons
Annons