Annons
X
Annons
X

Statsvetare: Ljusning för Juholt

En ljusning för Håkan Juholt, men affären är inte över än. Den bedömningen gör statsvetaren Jonas Hinnfors, professor i statsvetenskap vid Göteborgs universitet, efter beskedet att förundersökningen mot S-ledaren läggs ner.

I dag kom beskedet att åklagaren lägger ner förundersökningen mot Håkan Juholt - enligt Juholts advokat för att hans klient inte har överträtt något regelverk. Men trots nyheten har Håkan Juholt en besvärlig tid framför sig.

– Det går inte bara att ta på sig en ny skjorta och skaka av sig det här. Men däremot är det en stor framgång för Juholt som person och det är självklart en stor lättnad för partiet att det inte blir några rättsliga följder, säger Jonas Hinnfors, statsvetare vid Göteborgs universitet som särskilt forskat kring socialdemokratin.

Avgörande nu är att det inte dyker upp nya avslöjanden och att Juholt lyckas samla partiet. Enligt Hinnfors har det funnits en ryckighet i partiet den senaste tiden och de många turerna om bland annat budgeten skadar stödet för Juholt och partiet.

Annons
X

– Men det är klart det här är en ljusning för partiet, men det återstår att se hur de agerar nu.

Enligt Jonas Hinnfors är det viktig fråga nu hur Juholt hanterar de personer inom partiet som offentligt har kritiserat honom.

– Det kan ju bli en efterdiskussion där en del är extremt kritiska mot att folk var kritiska mot Juholt och spelade med i mediedrevet.

Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X