Statsvetare: Kritiken ett tecken på att hon har stöd

Ulla Andersson, Rossana Dinamarca och Nooshi Dadgostar tillhör förhandstipsen att bli ny partiledare för Vänsterpartiet efter Jonas Sjöstedt.
Ulla Andersson, Rossana Dinamarca och Nooshi Dadgostar tillhör förhandstipsen att bli ny partiledare för Vänsterpartiet efter Jonas Sjöstedt. Foto: TT

Samarbetet med Moderaterna splittrar favoriterna till ny Vänsterpartiledare. Rossana Dinamarca tycker att uppgörelsen normaliserar Sverigedemokraterna, medan Nooshi Dadgostar och Ulla Andersson står bakom partiets nya samarbeten.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad
Annons

Ingen har ännu tillkännagett att de står till förfogande för att ta över efter Jonas Sjöstedt när han avgår i maj. Men tre namn nämns oftare än andra i spekulationerna: Nooshi Dadgostar, Ulla Andersson och Rossana Dinamarca.

I en debattartikel i Aftonbladet riktar Rossana Dinamarca, före detta riksdagsledamot i Vänsterpartiet, skarp kritik mot att V har gått ihop med Moderaterna och Kristdemokraterna för att stoppa reformen av Arbetsförmedlingen och ge mer pengar till välfärden. Att samarbetena får passivt stöd av Sverigedemokraterna bidrar enligt Dinamarca till att SD normaliseras och bäddar för en SD-ledd regering i framtiden. Hon menar att V bör sluta ingå överenskommelser med M och KD.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons