Staten ersätter inte hivsmittade Personal i äldrevård misstänks för stöld Begär skadestånd av sin förra fru

Under strecket
Publicerad
Annons

Staten säger nej till kraven på ersättning till dem som smittades av hiv på 1980-talet, bland annat av medicinen Preconativ som producerats av det delvis statligt ägda bolaget Kabi Vitrum AB.
Justitiekansler (JK) Göran Lambertz yttrande lades fram i Stockholms tingsrätt i går. Där framgår att staten inte anser sig formellt ansvarig och därför bestrider kraven på ersättning. Enligt JK finns det inte någon hållbar rättslig grund för yrkandena, skriver TT.
Två kvinnor anställda vid ett äldreboende i södra Jämtland har anhållits, misstänkta för stöld från en vårdtagare. De båda kvinnorna, 40 respektive 56 år gamla, misstänks för att i januari ha stulit värdeföremål från en kvinna på det gruppboende där de jobbar, skriver TT.
Vid förhör har de båda misstänkta lämnat så motstridiga uppgifter att de hålls kvar hos polisen med särskilda restriktioner, vilket innebär att de inte får ha någon kontakt med omvärlden.
Efter 18 år fick mannen veta att han inte var biologisk far till sin dotter. Nu stämmer han sin före
detta fru på 110 000 kronor, skriver Nerikes Allehanda.
Jag har åsamkats mycket stort lidande, mest ekonomiskt men även socialt och mentalt, säger mannen i sin stämningsansökan till Örebro tingsrätt enligt Nerikes Allehanda.
I förra veckan beslutade domstolen att han har rätt att få tillbaka 250 000 kronor som han genom åren betalt i underhåll för flickan.

Annons
Annons
Annons