Annons
X
Annons
X

”Staten bör driva Panaxia”

Svensk Handels vd Dag Klackenberg tycker att staten borde ta över och driva värdetransportföretaget Panaxia. Läget är akut och ett beslut bör fattas den här veckan menar han. Det rapporterar Ekot.

Svensk Handels vd Dag Klackenberg.
Svensk Handels vd Dag Klackenberg. Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX

Nästa vecka upphör Panaxias verksamhet helt och hållet. För att undvika att hundratals bensinmackar och butiker i landet ska stå med överfyllda kassor borde staten gå in och ta över verksamheten, åtminstone under en övergångsperiod på en till två månader. Det anser Svensk Handels vd Dag Klackenberg.

Enligt Klackenberg är situationen akut och Svensk Handel tror att det skulle kosta staten omkring 30 miljoner kronor att driva Panaxia under en övergångsperiod för att mindre butiker och bensinmackar ska kunna hitta nya lösningar för sin kontanthantering. Ett bidrag från staten skulle användas för att hjälpa butikerna att transportera sina dagskassor till banken på ett tryggt sätt.

LÄS OCKSÅ:
Panaxia kan ha tömts på en halv miljard
Bankernas snålhet har bäddat för skandalen
Obefintlig kontroll av säkerhetsbolagen

Annons
X

– Det är en katastrofsituation vi pratar om. Vad staten skulle kunna göra är att driva Panaxia en eller två månader för att underlätta för små butiker att få i väg sina kontanter till banken utan att behöva risker att bli rånade, säger Svensk Handels vd Dag Klackenberg i en intervju med Ekot.

Enligt Klackenberg är läget akut och ett beslut måste fattas den här veckan.

Har du koll på kända konkurser? quiz.svd.se

SvD Näringsliv

Stäng

SvD VIN & MAT:s NYHETSBREV – vintips och recept direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se
  Annons
  Annons
  X

  Svensk Handels vd Dag Klackenberg.

  Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X