Annons

Startskott: De gör upp om SvD Affärsbragd

Bland över 50 kandidater till SvD Affärsbragd valde nomineringskommittén ut tio entreprenörer som tävlar i år.
Bland över 50 kandidater till SvD Affärsbragd valde nomineringskommittén ut tio entreprenörer som tävlar i år. Foto: Malin Hoelstad

Så var det dags. Nio nya entreprenörer tävlar i årets upplaga av SvD Affärsbragd. Och nu är det ni läsare som har makten att rösta fram finalisterna. Den företagsentreprenör som varit mest banbrytande ska prisas.

Under strecket
Publicerad

Karin Möllborg från Triton argumenterade för sina nomineringar.

Foto: Malin Hoelstad

SvD Näringslivs chef Daniel Kederstedt höll i nomineringsmötet som samlade över 50 förslag från ledamöterna.

Foto: Malin Hoelstad

Günther Mårder från branschorganisationen Företagarna argumenterar för sina favoriter.

Foto: Malin Hoelstad

Nomineringskommittén i arbete. Fr v: Martin Petersson i H&H Group, Cecilia Nykvist i UF, Louise Andrén Meiton SvD Näringsliv, Karin Möllborg från Triton, Daniel Kederstedt SvD Näringsliv och Johanna Wollert Melin från Trice samt med ryggen mot kameran Günther Mårder från Företagarna. Kamjar Hajabdolahi, vd i riskkapitalbolaget Blq Invest, var med på länk.

Foto: Malin Hoelstad

Trots tuffa tider blev det rekordmånga förslag till nomineringarna av SvD Affärsbragd 2020. Men av över 50 olika entreprenörer som utmärkt sig finns det nu ett utvalt startfält med nio extra spännande företagare. Och som vanligt är det SvD:s läsare som ska föra hälften av dem vidare mot final före sommaren.

Nomineringskommittén fick göra tuffa val. Det spännande Northvolt får till exempel vänta tills det visar tydligare resultat, medan göteborgsföretaget Cellink som redan tjänar pengar på sin 3D-bioskrivare nominerades.

Annons
Annons
Annons