Startade från noll – nu gör hon succé med veganmat

Svårt är kul! Renée Voltaire gör det inte lätt för sig. Med omsorg om detaljer och gediget hantverk driver hon sin veganska matproduktion. På egna villkor, men tillsammans med mathantverkare i hela världen. Nu är hon en av kandidaterna som gör upp om titeln SvD Affärsbragd.

Under strecket
Publicerad
Renée Voltaire vill omdefiniera en hälsosam matkultur och ge människor en godare, nyttigare, enklare och roligare matupplevelse.

Renée Voltaire vill omdefiniera en hälsosam matkultur och ge människor en godare, nyttigare, enklare och roligare matupplevelse.

Foto: Adam Wrafter
Malin Sönegård spritsar cashewgrädde på nybakta semmelbullar.

Malin Sönegård spritsar cashewgrädde på nybakta semmelbullar.

Foto: Adam Wrafter
Renée Voltaire har byggt sitt företag från 0 kronor genom att jobba, spara och investera.

Renée Voltaire har byggt sitt företag från 0 kronor genom att jobba, spara och investera.

Foto: Adam Wrafter
Adam Wrafter
Foto: Adam Wrafter
Adam Wrafter
Foto: Adam Wrafter
En dröm gick i uppfyllelse när de öppnade en egen butik.

En dröm gick i uppfyllelse när de öppnade en egen butik.

Foto: Adam Wrafter
Annons

– God morgon, hallå! Hej, hej!

Morgonhälsningarna ljuder genom produktionsköken på Ostmästargränd 3 i Årsta när Renée Voltaire langar upp backar på lastkajen och kliver in i korridoren vid åttatiden på morgonen. Med skyddsrockar, hårnät och skoskydd välkomnas vi in. Här började arbetsdagen 05.30. Malin Sönegård spritsar redan cashewgrädde på de nybakta semmelbullarna, Boris Plago pressar juice på grönkål, broccoli, fänkål, ingefära, gurka och citron.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons