X
Annons
X

Stor förödelse efter talibanernas anfall

Snart 17 år in i USA:s krig i Afghanistan står talibanerna starkare än på mycket länge.

Extremisternas framryckning mot Ghazni kan ses som en styrkedemonstration inför eventuella fredsförhandlingar – eller som en påminnelse om målet att återupprätta ett emirat.

Av TT
Läs mer om Våldet i Afghanistan

De senaste dagarna har våldsamma strider härjat den östafghanska staden och stundtals har det varit svårt att greppa vem som egentligen styr. Över 100 poliser och soldater samt 20 civila har dödats, enligt försvarsdepartementet i Kabul som citeras av tidningen The New York Times.

På onsdagen rapporterades dock talibanerna ha dragit tillbaka sina styrkor, en strategi som känns igen från tidigare korta övertaganden av provinshuvudstäderna Farah och Kunduz.

Afghanska säkerhetsstyrkor patrullerar provinshuvudstaden Ghazni. Fotot är från i söndags, två dagar efter talibanernas gryningsräd mot staden.

Foto: Mohammad Anwar Danishyar/AP Bild 1 av 4

En afghansk familj på flykt från staden Ghazni där strider mellan talibaner och regeringsstyrkor har rasat de senaste dagarna. Många civila rapporterar om matbrist i staden.

Foto: Rahmat Gul/AP Bild 2 av 4

Afghanska poliser söker igenom ett fordon vid en vägkontroll på motorvägen mot den omstridda staden Ghazni.

Foto: Rahmat Gul/AP Bild 3 av 4

Afghanistans talibaner började fokusera på Ghazni redan i somras. Fotot visar talibaner i de centrala delarna av staden i juni.

Foto: STR/AP Bild 4 av 4
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X