Stärkt stöd för Trump när rädsla för terrorism växer

Foto: MARY SCHWALM / TT NYHETSBYRÅN
Under strecket
Hanna Åkesson / Omni
Publicerad
Annons

Rädsla för terrorism efter Parisdåden och masskjutningen i San Bernardino har drivit upp opinionen för den aspirerande presidentkandidaten Donald Trump.
Det framgår av en opinionsundersökning som New York Times och CBS News har genomfört.
I undersökningen får Trump 35 procent av väljarstödet på den republikanska sidan, den högsta siffran för fastighetsmogulen någonsin i mediernas undersökningar.
Totalt anser sju av tio amerikaner som väntas rösta på Republikanerna att Trump har förmågan att hantera terrorhot. Fyra av tio har ”väldigt högt förtroende” för fastighetsmogulen i den frågan.
Fyra av tio amerikaner som röstar republikanskt rankar starkt ledarskap som viktigare egenskaper än ärlighet, erfarenhet och empati. Den här gruppen har högst förtroende för Trump, enligt undersökningen.
Även demokrater påverkas av en oro för terrorism. Enligt undersökningen har antalet amerikaner som tycker att terrorism är den viktigaste valfrågan växt från 4 till 19 procent.

Undersökningen består av telefonintervjuer med 1 275 personer. 431 av dem republikaner, 384 demokrater.
Intervjuerna gjordes 4-8 december. Den är delvis genomförd innan Trumps uttalande om att förbjuda muslimer inresa i USA.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons