Annons

Dagar med galopperande hjärtklappningStarkt – hon visar vad utmattning innebär

Maja Lee Langvad är född 1980 i Seoul och uppvuxen i Danmark. Hon debuterade 2006 med diktsamlingen ”Find Holger Danske”. 2016 utkom den omdebatterade ”Hon är arg” på svenska, ett vittnesmål om att vara adopterad.
Maja Lee Langvad är född 1980 i Seoul och uppvuxen i Danmark. Hon debuterade 2006 med diktsamlingen ”Find Holger Danske”. 2016 utkom den omdebatterade ”Hon är arg” på svenska, ett vittnesmål om att vara adopterad. Foto: Isak Hoffmeyer

”Jag känner mig utmattad under läsningen, faktiskt rent av ledsen. Det är en fin och intressant känsla”, skriver Clara Block Hane efter att ha läst Maja Lee Langvads nya roman. En mellanbok, ett slags rehab inför något större och viktigare, som hon beskriver den.

Under strecket
Publicerad
Bild 1 av 1

Av alla talesätt är ”det är bara fantasin som sätter gränser” det som jag tycker mest illa om. I själva verket är det ju bara fantasin som inte sätter gränser, medan verkligheten bygger upp staket och murar precis över allt.

I Maja Lee Langvads nya bok ”Dagar med galopperande hjärtklappning” har verkligheten satt en dyster gräns. Det berättande jaget har mött sitt livs kärlek – den unika person som är svaret på all längtan om att slippa vara ensam på jorden.

Annons
Annons
Annons