Annons
Recension

Edsbacka krogStarka stjärnor

Fredrik Pettersson, krögare på Edsbacka krog, kollar att allt är klart för kvällens middag.
Fredrik Pettersson, krögare på Edsbacka krog, kollar att allt är klart för kvällens middag. Foto: MAGNUS HJALMARSON NEIDEMAN
Under strecket
Publicerad

Lite off i förhållande till staden har Edsbacka krog förlitat sig på sina två Michelinstjärnor som magnet. Men vid SvD:s förra test i höstas tyckte vi att strålglansen var väl matt. Ryktet före Guide Michelins utdelning lät också gälla att Edsbacka, efter att Lingström lämnat över driften till vapendragaren Fredrik Pettersson, nog inte skulle få behålla två stjärnor, vilket de överraskande fick.

Det var därför med spänning Krogguiden återbesökte det lilla 1600-talshuset i Sollentuna. Tvärtemot vid vårt förra test så välkomnas vi nu vid båda besöken redan i dörren och blir genast lotsade till våra platser. En diskret och vänlig uppmärksamhet genomsyrar sedan hela middagen. Servicen är lika angelägen vare sig man tar den synnerligen prisvärda årstidsbaserade menyn, tre rätter för 470 kronor, eller den stora avsmakningsmenyn. Och de generösa ammisarna, exempelvis dinkelbröd och skorpor med knapriga chips av tvärnöskinka eller små miniwallenbergare, regnar även över budget-ätaren sympatiskt nog.

Annons
Annons
Annons
Annons