Starka misstankar mot Hallpersonal

Ledningen för Hallfängelset tror sig nu veta vilka ur personalen som kan ha hjälpt Tony Olsson och hans tre medfångar att rymma. - Det finns en krets av personer som vi har mycket starka misstankar mot, säger anstaltschefen Per-Åke Palmquist.

Under strecket
Publicerad
Annons

Alltsedan den spektakulära rymningen från Hallanstalten har det funnits misstankar om att anställda på fängelset hjälpte de fyra internerna att fly. Orsaken är att Tony Olsson inte var inlåst i sin cell den natten, samt att det fanns skjutvapen och mobiltelefon inne på observationsavdelningen.
Anstaltsledningen har lämnat över teknisk bevisning till polisen. Det rör sig om kamerabilder inifrån fängelset och uppgifter om hur anställda använt sina passerkort, berättar Per-Åke Palmquist.
Trots de starka misstankarna har polisen ännu inte delgivit någon ur personalen misstanke om brott. Alla misstänkta jobbar också kvar på anstalten, men har tills vidare omplacerats.

– Omgående efter rymningen flyttade vi personal från den här avdelningen till andra avdelningar, säger Per-Åke Palmquist.
Orsaken till att de misstänkta tills vidare är kvar på sina jobb, är enligt Per-Åke Palmquist att anstaltsledningen inte vill störa polisens brottsutredning.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons