Bobos ballonger & vArgStarka känslor luftas för den riktigt unga publiken

Bo W Lindström i ”Bobos ballonger” på Pantomimteatern.
Bo W Lindström i ”Bobos ballonger” på Pantomimteatern. Foto: Bengt Wanselius

Teater för de minsta barnen kan handla om att låta starka känslor pysa ut. SvD:s Karin Helander ser ballonger få liv och två olika temperament krocka.

Under strecket
Publicerad
Per Dahlströms prudentlige herre och Tilda Henrikssons excentriskt slängiga konstnärssjäl i ”vArg” på Teater Tre.

Per Dahlströms prudentlige herre och Tilda Henrikssons excentriskt slängiga konstnärssjäl i ”vArg” på Teater Tre.

Foto: Martin Skoog
Annons

Bobo tar en fikapaus med sina ballonger. Det är den sytrådstunna handlingen i Pantomimteaterns ”Bobos ballonger” (från 3 år) i regi av Ulf Evrén och scenografi av Sara Kander. Men tråden tvinnas av mimmästaren Bo W Lindström till en väv av känslor och relationer mellan Bobo och de färg- och känslostarka ballongerna. En ledsen blå, en glad gul, en ilsken röd och en skraj grön blir alla personligheter, som förstärks, förhöjs och förädlas av Lindströms expressive Bobo i gul basker och vid kappa som gömmer allsköns hemligheter.

Associationer och infall blir små bubblor av milt clowneri och fantasteri, ackompanjerade av Torbjörn Svedbergs musik i takt med känslorna. Relationerna mellan Bobo och hans ballonger kan bli nog så komplicerade och ballongkalaset utvecklas till en ganska bråkig historia, innan lugnet lägrar sig med fika, fällstol och fågelkvitter.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons