Starka jobbsiffror överraskade i USA

Under strecket
Publicerad
Annons

Wilminton Den robusta ekonomiska expansionen i USA börjar nu på allvar slå igenom på arbetsmarknaden. Det skapades fler nya jobb och lönerna steg mer än väntat under förra månaden.
207 000 nya arbetstillfällen skapades i den privata sektorn under juli, rapporterade Arbetsmarknadsdepartementet i Washington i går. Det var drygt 25 000 fler än snittipset från analytikerna. Och den öppna arbetslösheten låg kvar på 5,0 procent - en låg nivå med amerikanska mått.

Orkanen Dennis, som svepte in över sydstaterna förra månaden, satte inga spår i jobbstatistiken, konstaterar departementet. Samtidigt reviderades sysselsättnings-ökningen under maj och juni upp med sammanlagt 42 000 personer, till 126 000 respektive 166 000.
Det innebär att det i genomsnitt tillkommit 191 000 nya arbetstillfällen här i USA hittills i år. Det är något mer än vad som behövs för att sysselsättningen ska hålla jämna steg med folkökningen. Den nya jobbstatistiken är bara den senaste i en rad rapporter som lagts fram den senaste tiden
som visar att den lilla konjunktursvackan i början av sommaren var högst tillfällig.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons