Stark svensk duo i upptakten

Den nordiska tävlingen, Göteborgs filmfestivals ryggrad, har öppnat ovanligt starkt med Jens Jonssons Ping-pongkingen och Tomas Alfredsons Låt den rätte komma in. Men på invigningsfesten var gäst-diskjockeyn Janne Josefsson kung.

Under strecket
Publicerad
Både  Låt den rätte komma in och Ping-pong-kingen visas sista gången i Göteborg på onsdag den 30 januari. Filmerna har svensk premiär den 14 mars respektive 8 februari.

Både Låt den rätte komma in och Ping-pong-kingen visas sista gången i Göteborg på onsdag den 30 januari. Filmerna har svensk premiär den 14 mars respektive 8 februari.

Annons

– Den är helt överjävligt fantastisk, och alla härinne som inte tycker om den är elaka, deklarerade John Ajvide Lindqvist innan den första visningen av Låt den rätte komma in på lördagskvällen.

Ja, man kan skriva under på ”fantastisk”, och dra en lättnadens suck, för visst var man lite orolig för om Tomas Alfredson skulle lyckas göra film av Ajvide Lindqvists skräckroman. Det hade ju kunnat bli så fel med alla blodiga och övernaturliga inslag.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons