Stark kursutveckling splittrar analytiker

Atlas Copco har lite i skym-undan haft en lysande utveckling på börsen sedan juni 2003, upp 75 procent. Den klassiska frågan är befogad - dags att kliva av och plocka hem vinsten? Eller hoppa på och hoppas att framgångs-tåget fortsätter. Analytikerna är oense.

Under strecket
Publicerad
Annons

kommentar | Atlas Copco
Vd Gunnar Brock har all anledning att vara nöjd. Det anrika Wallenbergbolaget, som tillverkar och marknadsför industriverktyg sedan 1873 och i dag har 25 000 anställda, har levererat förväntat resultat och mer därtill. Börskursen har reagerat därefter, upp 14 procent i år.

Även under 2003 och 2004 pekade börskurvorna ganska brant uppåt. Men vad som händer framöver verkar mer oklart. Aktieanalytikernas råd är ovanligt disparata. Av åtta utvalda analytiker rekommenderar tre ”behåll”, tre ”sälj” och två ”köp”.
Atlas Copco har tidigare legat Wallenbergsfären extra nära. Det var nämligen här Peter Wallenberg gjorde karriär. Han var under 1970-talet marknadsdirektör på Atlas innan han gick vidare till Investor. I dag sitter hans son Jacob Wallenberg i styrelsen.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons