Stängd Sverigegräns drabbar åländsk turism

– Nedtrappningen av säsongen började för ett par veckor sedan, vilket brukar vägas upp av att det kommer hit turister från Europa. Men de är ju borta, så hösten kommer nog att bli tuff, säger kocken och restaurangentreprenören Michael Björklund.
– Nedtrappningen av säsongen började för ett par veckor sedan, vilket brukar vägas upp av att det kommer hit turister från Europa. Men de är ju borta, så hösten kommer nog att bli tuff, säger kocken och restaurangentreprenören Michael Björklund. Foto: Anna Grönberg/TT

Reserestriktionerna mellan Sverige och Finland slår hårt mot den åländska turistnäringen.

– För oss som har företag på Åland är sommarsäsongen helt enkelt livsviktig, säger Michael Björklund, kock och restaurangentreprenör, till TT.

Under strecket
Anna Grönberg / TT
Publicerad
Annons

Den åländska turistbranschen upplever i år en annorlunda sommar efter att Finland i våras infört stränga reserestriktioner som satt stopp för de horder av svenska turister som vanligtvis dagligen går i land i hamnarna i Mariehamn och Eckerö under sommarsäsongen.

Branschen drabbades också redan i våras av ett bakslag efter att de finska restaurangerna under två månader tvingades hålla stängt för att stoppa spridningen av coronaviruset.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons