Standard & Poor's chef avgår

Kreditvärderingsinstitutet Standard & Poor's utlöste en chockvåg över hela världen när de skrev ner USA:s kreditbetyg i början av månaden. Nu får de ny chef och hoppas kunna förbättra institutets sargade relationer med Vita Huset.

Under strecket
Publicerad
Deven Sharma

Deven Sharma

Foto: LAWRENCE JACKSON
Annons

Det var sent på måndagkvällen amerikansk tid som det hårt kritiserade kreditvärderingsinstitutet Standard & Poor's tillkännagav att chefen Deven Sharma lämnar bolaget och ersätts av den operativa chefen för Citibank, Douglas Peterson.

Enligt flera amerikanska medier, som citerar källor inom S&P, har beslutet ingenting att göra med den senaste tidens kritik mot bolaget och mot Deven Sharma som var den som offentligt försvarade beslutet att nedgradera USA. Redan förra hösten kungjorde S&P att de ville dela upp verksamheten i två delar, något som skulle ge Sharma mindre makt och dessutom minska hans möjligheter att i framtiden bli chef även för moderbolaget McGraw-Hill Comp som äger Standard & Poor's. Arbetet med att hitta hans efterträdare ska därför ha pågått i det tysta i flera månader.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons