Annons
X
Annons
X

Stamkunder får vakta kassan när personalen går på toaletten

Att lågpriskedjor sparar in på det mesta är inget nytt, men frågan är om inte tyska Aldi slagit någon sorts rekord. I Aldis butiker i Danmark är bemanningen så dålig att stamkunder kan få vakta kassan när personalen går och kissar.

Foto: MARTIN MEISSNER

Förslaget kommer från Aldi-ledningen inför fredagens möte med det danska handelsförbundet HK/Handel Midt. Tanken är alltså att särskilt betrodda kunder i framtiden ska få vakta kassan medan personalen springer iväg på toaletten, det skriver
danska Avisen.dk.

Facket och Aldi har legat i luven på varandra om arbetsförhållandena hos kedjan sedan förra sommaren. Då skrevs det bland annat om att de anställda inte fick lov att betjäna egna familjemedlemmar ifall de satt i kassan, och att man som Aldi-anställd ofta tvingas jobba åtta timmar i sträck helt själv. Det är det sistnämnda som är anledningen till Aldi-ledningens förslag om särskilda toalettvakter bland kunderna, ett förslag som gjort facket upprört.

– Det hänger inte ihop med den totala brist på förtroende som genomsyrar Aldi som arbetsplats, säger Pia Thurøe, ombud på HK/Handel Midt.

Annons
X

Om det kommer ett mer detaljerat förslag vid mötet idag, om vilka kunder som ska bli betrodda att vakta kassan, vill Aldis chef i Danmark, Jan Lund, inte uttala sig om.

– Jag har inga kommentarer, säger Jan Lund.

Annons
Annons
X
Foto: MARTIN MEISSNER Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X