Annons

Staden har USA:s enda äkta cuisine: ”Nedärvda recept”

Hippa Ace Hotels takbar ser ut över Central Business District. På franska matmarknaden finns restaurangbesökare i alla åldrar.
Hippa Ace Hotels takbar ser ut över Central Business District. På franska matmarknaden finns restaurangbesökare i alla åldrar. Foto: Christian Gustavsson

Enkel, kraftig och kryddstark mat är kännetecken för staden. Under sina 300 år har New Orleans utvecklat USA:s enda äkta cuisine. Men var är den bäst?

Under strecket
Publicerad
Bild 1 av 9

På Southern Food and Beverage Museum berättas sydstaternas mathistoria.

Foto: Christian GustavssonBild 2 av 9

Kocken Susan Spicer på Rosedale visar sin cochon de lait po’boy.

Foto: Christian GustavssonBild 3 av 9

Tennessee Williams lär ha sagt: ”USA har bara tre städer: New York, New Orleans och San Francisco. Allt annat är Cleveland.”

Foto: Christian GustavssonBild 4 av 9

På franska marknaden finns allt från gatumat till barer.

Foto: Christian GustavssonBild 5 av 9

Abigail Gullo är utnämnd till New Orleans bästa mixolog.

Foto: Christian GustavssonBild 6 av 9

På hyllade restaurangen Coquette lagar kocken Kristen Essig innovativ sydstatsmat.

Foto: Christian GustavssonBild 7 av 9

I fjol var det 300 år sedan fransmännen anlade New Orleans.

Foto: Christian GustavssonBild 8 av 9

New Orleans är berömt för sin färgstarka befolkning och faktumet att man firar allt med festival.

Foto: Christian GustavssonBild 9 av 9

Det är en typiskt sydstatshet morgon. Solen steker över Central Business Districts skyskrapor och i floden av välekiperade affärskvinnor och -män blandar sig Liz Williams och en väninna. De kliver in i en knökfull kontorshiss och påbörjar en ivrig matdiskussion.

– Domilise’s har bäst po’boys med friterad fisk och skaldjur.

Annons
Annons
Annons