Stabilt stöd för demokratirörelsen i Hongkong

Demokratidemonstranter i Hongkong i torsdags, i samband med att polisen greps 16 personer, inklusive två parlamentsledamöter.
Demokratidemonstranter i Hongkong i torsdags, i samband med att polisen greps 16 personer, inklusive två parlamentsledamöter. Foto: Kin Cheung/AP/TT

Sedan den kontroversiella säkerhetslagen instiftades i Hongkong för två månader sedan tycks fler av stadens invånare stödja demokratirörelsens syften, enligt en undersökning.

– Polisens gripanden har ökat vreden i samhället, säger Ivan Choy universitetslektor vid institutionen för offentlig förvaltning vid Chinese University of Hong Kong.

Under strecket
TT-Reuters
Publicerad
Annons

En opinionsundersökning som nyhetsbyrån Reuters låtit göra visar att en majoritet av Hongkongborna till exempel stödjer allmän rösträtt och att det bör göras en oberoende utredning av polisens agerande vid de omfattande demokratidemonstrationerna.

Nästan 60 procent av Hongkongborna motsätter sig den nya säkerhetslagen, vilket är en liten ökning från i juni, då en liknande enkät strax innan lagen infördes visade att 57 procent var kritiska.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons