Aktieanalys

Daniel Svensson/Fredrik Östlind:Stabilt i Bravida

Efter en lite tveksam start på 2017 är installationsjätten Bravida tillbaka på spåret. Bolaget hanterar den fläckvis överhettade svenska marknaden på ett bra vis liksom sina nyförvärvade enheter. På sikt lär marknaden inte förbli lika het som nu men det är inte säkert att Bravida drabbas så mycket av det. Bravida ser ut som en typisk sparaktie.

Under strecket
Publicerad
Petter Karlberg
Foto: Petter Karlberg
Annons

Bravida (dagskurs 59 kr 26/7-2017) är Nordens största installationsbolag med nära 17 miljarder i årsomsättning och 10 000 anställda på 150 orter i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Mestadels jobbar man med att installera värme, sanitet, ventilation, el och annat åt de nordiska byggbolagen samt underhålla befintliga anläggningar.

Det är normalt sett en ganska stabil affär. Bravida siktar på att växa runt 5 procent organiskt och på sikt nå 7 procent i rörelsemarginal. Tillväxten har bolaget stundtals levererat medan marginalen varit kring 6 procent. De verktyg ledningen med mångåriga vd Mattias Johansson i spetsen jobbar med är interna processer och samlat inköp samt förvärv.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons