Stabilare hyror i Västeuropa

Kontorshyrorna i Västeuropa visar nu tecken på en stabilisering. Efter tio kvartal i följd med sjunkande hyresnivåer ökade snitthyrorna under årets andra kvartal. Uppgången, jämfört med kvartal ett i år, blev 1,9 procent. Det visar färska siffror från fastighetskonsulten Jones Lang La Salle.

Under strecket
Publicerad
Annons

Men statistiken berättar inte hela sanningen. Ett kraftigt genomslag på siffrorna får ett hyreslyft i trendiga West End i London. Det är för övrigt London och Bryssel som är de enda storstäder som redovisar hyresökningar i Västeuropa under kvartalet. I övrigt är det på stället marsch som gäller utom för trion Madrid, Milano och Utrecht som noterar nedgångar.
Trots stabiliseringarna vad gäller hyror blir det samtidigt allt fler tomma kontorslokaler i västra Europa. I tolv av 20 granskade storstäder är det stigande vakanser som gäller.

Jones Lang La Salle upprepar bedömningen att Sveriges tre största städer är nära den nivå då aktiviteten på hyresmarknaden börjar ta fart igen. Sverigestäderna ligger tillsammans med London, Prag och Budapest tidigt i cykeln och det är här hyrorna först väntas stiga, före andra städer, enligt fastighetskonsulten.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons