Stabil återkomst för Splinter Cell

Under strecket
Publicerad
Annons

Splinter cell: Chaos Theory
Ubisoft
Ålder: 16+ Xbox, Ps2, gc, pc
4Tom Clancys mästerspion är tillbaka för att lösa ännu en internationell kris tillsammans med sitt team, Third Echeleon. Vad som från början verkar vara en historia om peruanska vapensmugglare visar sig snart eskalera till en konflikt av mycket större proportioner.
Som varje spionhistoria av rang utspelar sig äventyret på flera platser runt om i världen. Uppdraget där man ska bryta sig in i en peruansk bank är riktigt snitsigt och för tankarna till Mission Impossible, komplett med avancerade övervakningssystem och fällor.
Sedan Splinter Cell: Pandora Tomorrow har Sam Fischer begåvats med en kniv, vilket gjort att han blivit betydligt våldsammare.

I stället för att söva ner sina
fiender med ett strypgrepp använder han nu sin kniv med dödligt resultat. Man kan i och för sig välja om man vill söva sina fiender eller döda dem men det har ingen betydelse för spelets utgång.
Grafikmotorn har fräschats upp ytterligare med supersnygga
normal mapping-effekter som är de snyggaste sedan Chronicles of Riddick. Det känns nästan synd att man använder de gröna nattglasögonen under större delen av spelet eftersom man då inte ser allt grafiskt godis. Kontrollen har slipats lite och Sam Fischer kan stoltsera med några nya rörelser men några större förändringar har inte gjorts sedan sist.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons