Annons

Sanna Rayman:Stå ert val bi, KD

Kristdemokraterna kallade i måndags till pressträff för att presentera den två kandidaterna till partiledarposten, Jakob Forssmed och Ebba Busch Thor.
Kristdemokraterna kallade i måndags till pressträff för att presentera den två kandidaterna till partiledarposten, Jakob Forssmed och Ebba Busch Thor. Foto: LARS PEHRSON
Publicerad

**Det var en **tuff dag för KD-ledarkandidaten Jakob Forssmed i går. Inte nog med att det förbund han en gång ledde tog ställning för hans motkandidat Ebba Busch Thor, de presenterade dessutom jobbiga siffror på DN Debatt. KDU har undersökt de potentiella KD-väljarnas partiledarpreferenser och det visar sig att 37 procent av dem säger att de kan tänka sig att rösta på KD om Busch Thor leder partiet. Motsvarande siffra för Forssmed är 14 procent.

Förvisso är det inte väljarna utan partiet som utser partiledare, men det är klart att förmåga att attrahera väljare värderas högt. Hittills har sju distrikt uttalat stöd för Busch Thor, bara ett för Forssmed, rapporterade Expressen i går.

Annons
Annons
Annons