Annons
X
Annons
X

St Peterburg billigast i vår

Den som möter våren i St Petersburg får betydligt mer för pengarna än den som solar näsan på uteserveringarna i Paris. Östeuropas men också Sydostasiens städer är just nu billigast att semestra i.

Av TT

Det visar det stortstadsindex som Forex tagit fram. I jämförelse med Stockholm, som fått index 100, visar undersökningen vad det kostar att äta, bo och semestra i de olika storstäderna. Allra billigast är St Petersburg med index 30, vilket bland annat förklaras av att rubeln sjunkit, enligt Bo Sandberg, på resebyrån Bas International.

– St Petersburg är en fantastisk stad, den ryska kulturens vagga med vackra slott från 1600- och 1700-talet. Promenadvänlig och i Sverige ganska oupptäckt, säger han.

Bo Sandberg har än så länge inte märkt något ökat intresse för St Petersburg bland svenska storstadsturister. Visumkravet och Rysslands politiska situation kan verka avskräckande för vissa, tror han.

Annons
X

Den näst billigaste storstaden är Ho Chi Minh-staden i Vietnam, därefter kommer Manila i Filippinerna och Kuala Lumpur I Malaysia. Även i östeuropeiska städer som Sarajevo, Sofia och Belgrad får turisten mycket för pengarna.

Värre är det i New York (157) och Genève (161) som är sammanställningens dyraste semesterstäder.

Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X