Recension

SSX On TourSSX On Tour

Under strecket
Publicerad
Annons

Redan i menyerna märker man attitydförändringen i snowboardspelet SSX On tour. Hysteriska animerade tuschteckningar á la MTV blandas med Iron Maidens Run to the hills. Det känns verkligen som att man tänkt ”nu ska vi nå de hippa kidsen”.
Attitydförändringen syns även på karaktärerna. De utflippade afrofrisyrerna och färgstarka karaktärerna är puts väck. Istället får vi ett antal åkare som känns mer mänskliga, iklädda produktplacerade märkeskläder. Genom att delta i tävlingar, göra coola trick, utmana motståndare i dueller bygger man upp en hajp kring karaktären samtidigt som den klättrar på världsrankinglistan.
Istället för att åka fritt, väljer spelaren uppdrag från en pistkarta. Upplägget känns som en kombination mellan de linjära banorna i SSX Tricky och de fria pisterna i SSX 3.

Att man numera kan åka skidor utför de hysteriska branterna ger en annorlunda upplevelse, skidorna känns lite klumpigare och det tar en stund att vänja sig vid svängradien.
Men som gammal SSX-fantast känns ändå brädan mer hemtam, det blir helt enkelt mer flyt.
Ett till nyhet är tricksystemet som har utvidgats med nya monstertrick. När trickmätaren står i topp bromsas tiden, musiken tonas ned och du kan utföra halsbrytande stunts i slow-motion - riktigt läckert! Tyvärr känns bandesignen lite tillkrånglad. Varför har man till exempel placerat träd framför flera av hoppen? Visst blir det svårare, men på ett ganska onyanserat sätt.
Den bärbara versionen till PsP känns märkligt ihoprafsad - som ett SSX 3 och en halv ungefär då man helt sonika återanvänder banor från SSX 3. Dessutom har kameran placerats för nära åkaren vilket gör att man har svårt att få den rätta översikten.
SSX är lika stabilt och tryggt som en ny platta med AC/DC eller Ramones och behåller trots allt titeln det bästa alpinsportspelet på marknaden. Utförsåkarsäsongen är räddad oavsett om det blir snö i vinter eller inte.

Annons
Annons
Annons