Annons
X
Annons
X

SSU Stockholm: "Regeringens politik är rasistisk"

SSU Stockholm anser att regeringens politik är rasistisk. Det skriver förbundets distrikt i ett Facebookinlägg på torsdagen.

Svenskt flykting­mottagande

Stockholmsdistriktet inom Socialdemokraternas ungdomsförbund (SSU) kritiserar regeringens migrationspolitik skarpt på Facebook. I ett inlägg skriver de bland annat:

"Migrationsöverenskommelsen och regeringens senaste migrationspolitiska förslag är i sin helhet borgerlig och i praktiken rasistisk politik."

Distriktet menar också att regeringen ställer välfärden mot ett stort flyktingmottagande.

Annons
X

"Att ställa välfärden mot ett generöst mottagande av människor i behov av asyl är att bekräfta och överta en rasistisk världsbild och problemformulering."

Distriktet kritiserar utvecklingen inom Socialdemokraterna och menar att partiet "kompromissar med de grundläggande socialdemokratiska idealen". I slutet av inlägget skriver SSU Stockholm att "regeringen är vald att föra socialdemokratisk politik. Tänker de inte göra detta bör de avgå."

SSU Stockholms distriktsstyrelse ska ha sammanträtt den 2 december och då kommit fram till uttalandet som publicerades på torsdagen vid lunchtid.

Stäng

PERFECT WEEKEND – Nyhetsbrevet från SvD Perfect Guide som håller dig uppdaterad på de senaste samtalsämnena inför helgens middagar.

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Svenska Dagbladet söker SSU Stockholm för en kommentar.

  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X