SSU-profil bränner sparpengar för Clintons skull

En av tusentals frivilliga som kampanjar för Hillary Clinton just nu är SSU:s kommunikationschef Sofia Brändström. Hon bränner just nu sina sparpengar i New York och Kalifornien på att knacka dörr och ringa väljare – erfarenheter hon hoppas få användning av i nästa riksdagsval.

– Man har ett enormt väloljat maskineri för att engagera volontärer här, säger hon till SvD.

Under strecket
Publicerad

”Jag har gjort lite allt möjligt sedan jag kom hit. Nu ringer jag folk i Brooklyn som anmält intresse för att arbeta ideellt. Och i går ringde jag registrerade demokrater i Pennsylvania och frågade om de stödde Hillary”, säger Sofia Brändström.

Foto: Pontus Höök

Sofia Brändström, 28.

Foto: Pontus Höök

Hon har ett hektiskt schema den här hösten. De första två veckorna tillbringade hon på Clintons regionkontor i Brooklyn i New York.

Foto: Pontus Höök

Bernie Sanders hälsar på anhängare efter ett tal på ett kampanjmöte för Hillary Clinton.

Foto: Amber Arnold/Wisconsin State Journal via AP
Annons

NEW YORK Plastmattan är 70-talsgrön, väggarna grågula, ljuset kommer från lysrör i det låga taket. Två antika mynttelefoner sitter på en vägg, på andra hänger ”Hillary for President”-plakat.

Men i rummet bredvid har svenska Sofia Brändström en strålande utsikt över det Brooklyn vars invånare hon den här onsdagen i september sitter och ringer runt till för att få dem att engagera sig inför presidentvalet den 8 november.

Annons
Annons
Annons