Ledare

Jesper Sandström:SSU-ordförandens hyckleri i migrationsfrågan

SSU-ordföranden Philip Botström
SSU-ordföranden Philip Botström Foto: Björn Lindahl/TT

Philip Botströms upprörda känslor följs inte av någon insikt eller självreflektion. Han ignorerar de felsteg som lett fram till dagens situation.

Under strecket
Publicerad
Annons

SSU-ordföranden Philip Botström säger i en intervju med Expressen att han ”äcklas av hyckleriet i migrationsdebatten” (30/7). Han talar om kommuner som går på knäna och ondgör sig över dem som låtsas att problemen inte finns. Botströms lösning? Dels ansluter han sig till den idé som försvarats av så vitt skilda personer som Hans Rosling och Jimmie Åkesson: vi borde hjälpa fler på plats, i stället för att bjuda in ett fåtal, relativt resursstarka migranter till Sverige.

Sedan kommer en klassisk S-lösning: rika ska betala mer, för att staten ska ha råd att hjälpa kommunerna komma på fötter igen. Argumentet är alltså att de förment rika ska betala ännu mer, för att bekosta något S-anstrukna ekonomer, exempelvis Sandro Scocco, fram till nyligen sålde in som en ekonomisk vinst. Det kommer inte bli lätt att sälja in den politiken när vi redan har OECD:s näst högsta marginalskatter.

Annons
Annons
Annons