SSU-ledare får sitta kvar trots ekonomiskt fiffel

SSU-ordföranden Ardalan Shekarabi använde pengar från förbundskassan för att finansiera sin egen ordförandekampanj. Ändå ger förbundsstyrelsen honom förnyat förtroende.

Under strecket
Publicerad
Annons

När SSU i går rullade upp sin version av det ekonomiska fifflet inför valet av Ardalan Shekarabi för två år sedan lades skulden hårt på två lokala företrädare.

– Ardalan tror att han ska komma undan genom att göra så här. Det absurda är att förbundsstyrelsen låter honom göra det, säger Jens Lundberg, som var en av de fyra ledamöter som reserverade styrelsens förtroendeförklaring.
Förskingringshärvans upplägg är enkelt: Den tidigare ordföranden Mikael Damberg beviljade 76 000 kronor från förbundets utvecklingsfond till ett integrationsprojekt som sju distrikt skulle driva. Men pengarna skickades till den lokala Uppsala-klubben Gränslös och fördes snabbt vidare till den fristående föreningen Forum Europa.
Ardalan Shekarabi hade ett kontokort knutet till Forum Europa. På så sätt fick SSU-medlemmarna betala kampanjen som Shekarabi förde för att få dem att välja honom.
Den revision som presenterades i går pekar ut den tidigare förbundskassören och de två företrädarna för Forum Europa som ansvariga för att
pengarna använts fel.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons