Annons

Sprickan: De kan inte enas om hoten mot nationen

CIA-chefen Gina Haspel och USA:s nationella underrättelsesamordnare Daniel Coats delar inte samma bild av vad som är det egentliga hotet mot landets säkerhet med presidenten.
CIA-chefen Gina Haspel och USA:s nationella underrättelsesamordnare Daniel Coats delar inte samma bild av vad som är det egentliga hotet mot landets säkerhet med presidenten. Foto: Jose Luis Magana/AP & Jacquelyn Martin/AP

President Donald Trump är återigen på kollisionskurs med sina underrättelsemyndigheter och federala polis. När CIA och FBI vittnade i ett utskott om hoten mot nationen nämnde de Nordkoreas kärnvapen och terrorgruppen IS – som båda avskrivits av Trump. Däremot bedöms inte USA:s gräns mot Mexiko innebära ett hot.

Under strecket
Publicerad

Gränsen mot Mexiko är ett av de områden där presidenten och hans underrättelsemyndigheter inte delar samma hotbild.

Foto: Gregory Bull/AP Bild 1 av 1

I juni 2018 efter toppmötet i Singapore med Kim Jong-Un twittrade Trump att ”det finns inte längre ett kärnvapenhot från Nordkorea”.

Och i december slog presidenten fast att ”vi har besegrat IS i Syrien”, samtidigt som han deklarerade att tvåtusen amerikanska trupper ska tas hem från sin stationering där.

Annons
Annons
Annons