Annons

Sprickan: De kan inte enas om hoten mot nationen

CIA-chefen Gina Haspel och USA:s nationella underrättelsesamordnare Daniel Coats delar inte samma bild av vad som är det egentliga hotet mot landets säkerhet med presidenten.
CIA-chefen Gina Haspel och USA:s nationella underrättelsesamordnare Daniel Coats delar inte samma bild av vad som är det egentliga hotet mot landets säkerhet med presidenten. Foto: Jose Luis Magana/AP & Jacquelyn Martin/AP

President Donald Trump är återigen på kollisionskurs med sina underrättelsemyndigheter och federala polis. När CIA och FBI vittnade i ett utskott om hoten mot nationen nämnde de Nordkoreas kärnvapen och terrorgruppen IS – som båda avskrivits av Trump. Däremot bedöms inte USA:s gräns mot Mexiko innebära ett hot.

Under strecket
Publicerad

I juni 2018 efter toppmötet i Singapore med Kim Jong-Un twittrade Trump att ”det finns inte längre ett kärnvapenhot från Nordkorea”.

Och i december slog presidenten fast att ”vi har besegrat IS i Syrien”, samtidigt som han deklarerade att tvåtusen amerikanska trupper ska tas hem från sin stationering där.

Gränsen mot Mexiko är ett av de områden där presidenten och hans underrättelsemyndigheter inte delar samma hotbild.

Foto: Gregory Bull/AP Bild 1 av 1
Annons
Annons
Annons