Spricka i paret som kan ta OS-medalj

Dubbelparet Jonas Björkman/Joachim Johansson är Sveriges största medaljhopp i OS-tennisen. Eller borde i alla fall vara det. Men att duon inte spelar ihop i Swedish Open tyder på att deras relation inte är som den ska.

Under strecket
Publicerad

Inget dubbelspel i Båstad – Joachim ”Pim-Pim” Johansson (i rött) vänder ryggen åt Jonas Björkman, här tillsammans med sonen Max och frun Petra.

Annons

Båstad
Jonas som i går kom till Båstad med sin tredje raka Wimbledon-titel i bagaget väljer istället att spela med Mahesh Bhupathi i Swedish Open.
Det är förstås helt uppåt väggarna.
Inget ont om den 30-årige indiern som är en hygglig kille och dessutom världsfemma i dubbel.
Men honom kan Jonas spela med när som helst i framtiden då han också kan välja och vraka mellan all världens spelare att ha vid sin sida - men det ska han definitivt inte göra bara någon månad innan OS-turneringen i Grekland drar igång.
I nuläget finns nämligen bara en enda spelare som är lämplig partner åt honom:
Joachim ”Pim-Pim” Johansson.

Det hela borde vara självklart.
Att så inte är fallet är genant för tennislandslaget och alla de som fortfarande hävdar att spelarna tar OS med en klackspark får vatten
på sin kvarn.
Jag menar att det finns två anledningar till varför det är självklart att duon som ska representera Sverige i OS ska spela ihop även i Båstad.
Jonas och ”Pim-Pim” har fram till dags datum spelat en match ihop. Ovanpå det har duon tränat ungefär tre timmar tillsammans.
Det är allt.

Annons
Annons
Annons