Annons
X
Annons
X

Spotify vill få fler att betala

Begränsningar för gratisanvändarna ska få fler att betala för Spotify. Och möjligen underlätta musiktjänstens USA-lansering.

Av TT
(uppdaterad)
[object Object]
Daniel Ek, grundare av Spotify. Foto: INGVAR KARMHED

Beskedet på torsdagen väckte snabbt stor uppmärksamhet och reaktioner på bloggar och i sociala medier: Från och med den 1 maj inför Spotify rejäla begränsningar i sin gratisversion.

Nya användare kan i sex månader använda gratistjänsten precis som i dag. Men därefter går det bara att lyssna i tio timmar per månad - en halvering jämfört med nuvarande gräns - och varje låt kan bara spelas fem gånger.

I ett inlägg på Spotifys egen blogg skriver bolagets grundare Daniel Ek att han hoppas att gratisanvändare som påverkas av begränsningarna ska överväga att bli betalkunder.

Annons
X

”Framför allt betyder detta att vi kan fortsätta att göra Spotify tillgängligt för alla på lång sikt”, skriver Ek.

Han utlovar också nya funktioner och förbättringar av tjänsten under de närmaste månaderna, och flaggar för ”spännande nyheter” redan inom några veckor.

Sannolikt syftar han på Spotifys lansering i USA. Den generösa gratistjänsten sägs ha varit en stötesten i de segdragna förhandlingarna med de amerikanska skivbolagen. Kanske blir det lättare att diskutera nu.

Stockholm TT

Annons
Annons
X

Daniel Ek, grundare av Spotify.

Foto: INGVAR KARMHED Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X