Annons
X
Annons
X

Spotify ryter till om bostadsbristen i storstan

Den svåra bostadsbristen i huvudstaden får Spotify att höja ett varningens finger. Om läget inte förbättras kan musikjätten i framtiden överväga att flytta sitt huvudkontor från Stockholm, skriver Dagens Industri.

(uppdaterad)
Flyktingarna och bostadsbristen
[object Object]
Spotifys huvudkontor i Stockholm. Foto: Lars Pehrson

Frustrationen över bostadsbristen i Stockholm växer. Flera bolag uttrycker sitt missnöje över att det försvårar deras rekryteringar av folk från andra orter. Närmare ett av fem företag har misslyckats med sina rekryteringar på grund av bostadsbristen, enligt en undersökning från Stockholms handelskammare, skriver Dagens Industri.

Det ansträngda läget har till och med lett till att musikjätten Spotify nu har börjat fundera på att flytta sitt huvudkontor från Stockholm, enligt tidningen.

Att Spotify reagerar är inte förvånande då företaget verkar inom tekniksektorn som ofta behöver rekrytera ny personal från utlandet för att hitta rätt kompetens. Enligt Spotifys globala hr-chef Katarina Berg är den nuvarande bostadsmarknaden i Stockholm helt oacceptabel.

Annons
X

– Det gör att vi måste se över vårt beslut om att ha ett huvudkontor i en stad som inte investerar i bostäder och som inte möter våra medarbetares behov, säger hon till Dagens Industri.

**Drygt 800 personer jobbar **på Spotifys huvudkontor i Stockholm och trots att bolaget hittills inte har behövt avstå från några rekryteringar, så har urvalet begränsats något.

– Vi har tappat slutkandidater på grund av brist på bostadsalternativ. Det gör det svårt för oss att känna trygghet i vår expansion, att vi kan växa obehindrat i den takt vi behöver samt att vi kan attrahera den typ av talanger som vi är i behov av, säger Katarina Berg till tidningen.

Stäng

SvD VIN & MAT:s NYHETSBREV – vintips och recept direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se
  Annons
  Annons
  X

  Spotifys huvudkontor i Stockholm.

  Foto: Lars Pehrson Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X