Sportslig rättvisa skipades

BP Light. Brommapojkarna hade allt i egna händer, men vägde för lätt emot seriesuveränen Trelleborg. Skåningarnas proffsiga uppdrag tur och retur huvudstaden gav Örebro indirekt den allsvenska direktplatsen.

Under strecket
Publicerad
Annons

Sportslig rättvisa skipades genom att den tvångsdegraderade sportklubben besegrade just Assyriska. För att undvika flaskhalsen från Grimstafältet lämnade jag matchen före slutsignalen. I det skedet hade Assyriskas kvitteringsjakt större inverkan på toppstriden än BP:s sena reducering av Håkan Malmström.

Radioreferatet från Behrns Arena blev inte mindre rafflande av att ÖSK:s lagkapten Thomas Andersson på övertid tvingades ut och sy en rejält blödande ansiktsskada. I sin sista match i karriären fick den slitstarke mittbacken från Anundsjö se sitt lag återvända till högsta serien. Jag tror bestämt att det var Rolf Zetterlund, bördig från samma bygd i Ångermanland, som en gång i tiden hämtade Andersson till dåvarande Eyravallen. 38-åringens uppsträckta armar mot de jublande fansen satte en känslosam slutvinjett på superettan.

Annons
Annons
Annons