Hugo Rehnberg

Sveriges mest omtalade intervjuform – nu som podcast. Hugo Rehnberg möter en ny gäst varje vecka.

GÅ TILL PODDEN

Lyssna på Min helg-podden

Sveriges mest omtalade intervjuform – nu som podcast. Hugo Rehnberg möter en ny gäst varje vecka.

GÅ TILL PODDEN
Mode

Perfect Guide Shopping: Så här tar du hand om dina favoritplagg i vår

Är du också trött på att dina kläder tappar färg och form? I Perfect Guides Shop har vi samlat produkterna som tar hand om dina favoritplagg.

Tipser - Enables commerce everywhere tipser.com

Onödigt slitage beror ofta på hur vi tvättar våra kläder. Nu har lokala svenska aktörer hakat på trenden och erbjuder rätt tvättmedel för rätt material, så att dina kläder ska hålla längre. Tvättkonceptet Washologi har tagit fram nischade, miljömedvetna, tvättmedel för olika material. Produkten Fintvätt är speciellt framtagen för ull, kashmir, siden och spets och är fritt från enzymer. Samtidigt innehåller tvättmedlet lanolin och silkesextrakt som vårdar och återfettar materialet. Ett annat varumärke är Tangent GC som nu lanserar sitt tvättmedel TGC041. Tvättmedlet är utvecklat för både hand- och maskintvätt med 100% naturliga ingredienser och används specifikt för ömtåliga naturmaterial som siden, ull, kashmir och dun. De har även utvecklat ett unikt tvättmedel specifikt framtaget för sportkläder.

Annons
X
Tipser - Enables commerce everywhere tipser.com

Välj rätt tvättmedel för rätt material, men att dosera tvättmedel enligt anvisningar är minst lika viktigt. Till bättre tvättmedel medföljer oftast en doseringskopp som du kan fylla och lägga direkt i tvättrumman.

Trots att mer exklusiva tvättmedel är biologiskt nedbrytbara, saknar färgämnen och kan doseras med lägre koncentration ska vi försöka att tvätta mer sällan. Det räcker ofta med att vädra ett plagg för att det skall bli fräscht igen. En nytvättad känsla får du genom att fräscha upp dina kläder med linnevatten, från exempelvis Washologi.

I dag finns också vitvaror som möjliggör ångtvätt av kläder hemma. Nyligen lanserade det svenska varumärket Steamery en hemmasteamer, Cumulus No.3 Home Steamer, som enkelt kan användas hemma i badrummet. Att steama innebär att kraftig ånga med en temperatur på cirka 100 grader. Det mjukar upp dina kläder och dödar även bakterier, som annars skapar lukt. Kläder som ångas behöver inte tvättas lika ofta.

Tipser - Enables commerce everywhere tipser.com

Plagg som är gjorde av kashmir mår som allra bäst av att ångas, eller tvättas varsamt på max 30 grader. Låt plagget plantorka efter tvätt och tänk på att aldrig torktumla eller hängtorka det. I påsk får du ett exklusivt Cashmere care-set med tvättmedel och noppkam när du köper produkter från Soft Goat.

Tipser - Enables commerce everywhere tipser.com

Vill du veta mer om redaktionens utvalda klädvårdsfavoriter? Du hittar fler produkter här i Perfect Guides Shop.

Följ oss på Facebook!

Vi ger dig riktigt bra saker att läsa, titta på och inspireras av!

Facebook

Till Toppen