Annons

Spelutvecklarna: "Vill inte glorifiera krig"

"11-11: Memories retold" utspelar sig under första världskriget, men är inte något traditionellt krigsspel.
"11-11: Memories retold" utspelar sig under första världskriget, men är inte något traditionellt krigsspel. Foto: Bandai Namco

Ett fredsspel, säger utvecklarna om krigsskildringen "11-11: Memories retold". Förhoppningen är att låta spelare uppleva första världskriget och i förlängningen krigsspel på ett helt nytt sätt.

– Det handlar om att plocka fram berättelserna igen, att den typen av splittring som förekommer just nu i världen kan leda till ohyggliga saker, säger producenten George Rowes.

Under strecket
TT
Publicerad

"11-11: Memories retold" är långt ifrån det första spelet som utspelar sig under första världskriget. Men titeln skiljer sig från majoriteten av dem på ett väldigt grundläggande sätt.

– Det handlar om att högtidlighålla krig snarare än att glorifiera det som vissa spel gör. Många handlar om att springa omkring och skjuta folk, vilket såklart sker i krig. Men det är bara en liten del, och inte en del som vi vill förmedla "kolla här, det här är kul", säger George Rowes på animationsföretaget Aardman.

Den speciella grafiska stilen kommer från animationsföretaget Aardman som bland annat jobbat med "Wallace & Gromit". Företaget gjorde för ett par år sedan en film till brittiska armémuseet med en liknande handmålad stil.

Foto: Bandai Namco Bild 1 av 3

Handlingen är förlagd till ett krig, men antalet faktiska strider är få. Krigets verklighet är dock hela tiden närvarande.

Foto: Bandai Namco Bild 2 av 3

George Rowes på Aardman och Yoan Fanise på Digixart, utvecklare av "11-11: Memories retold".

Foto: Marcus Alexandersson/TT Bild 3 av 3
Annons
Annons
Annons