X
Annons
X

Spelutvecklarna: "Vill inte glorifiera krig"

Ett fredsspel, säger utvecklarna om krigsskildringen "11-11: Memories retold". Förhoppningen är att låta spelare uppleva första världskriget och i förlängningen krigsspel på ett helt nytt sätt.

– Det handlar om att plocka fram berättelserna igen, att den typen av splittring som förekommer just nu i världen kan leda till ohyggliga saker, säger producenten George Rowes.

Av TT
Läs mer om 100 år sedan första världskrigets slut

"11-11: Memories retold" är långt ifrån det första spelet som utspelar sig under första världskriget. Men titeln skiljer sig från majoriteten av dem på ett väldigt grundläggande sätt.

– Det handlar om att högtidlighålla krig snarare än att glorifiera det som vissa spel gör. Många handlar om att springa omkring och skjuta folk, vilket såklart sker i krig. Men det är bara en liten del, och inte en del som vi vill förmedla "kolla här, det här är kul", säger George Rowes på animationsföretaget Aardman.

"11-11: Memories retold" utspelar sig under första världskriget, men är inte något traditionellt krigsspel.

Foto: Bandai Namco Bild 1 av 4

Den speciella grafiska stilen kommer från animationsföretaget Aardman som bland annat jobbat med "Wallace & Gromit". Företaget gjorde för ett par år sedan en film till brittiska armémuseet med en liknande handmålad stil.

Foto: Bandai Namco Bild 2 av 4

Handlingen är förlagd till ett krig, men antalet faktiska strider är få. Krigets verklighet är dock hela tiden närvarande.

Foto: Bandai Namco Bild 3 av 4

George Rowes på Aardman och Yoan Fanise på Digixart, utvecklare av "11-11: Memories retold".

Foto: Marcus Alexandersson/TT Bild 4 av 4
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X