Annons

Kvinnor hårdast drabbade av spelproblem

Fler svenskar än tidigare har så allvarliga spelproblem att det kan handla om ett spelberoende, enligt Folkhälsomyndigheten. Bilden är arrangerad. Arkivbild.
Fler svenskar än tidigare har så allvarliga spelproblem att det kan handla om ett spelberoende, enligt Folkhälsomyndigheten. Bilden är arrangerad. Arkivbild. Foto: Janerik Henriksson/TT

Svenskarna med allvarliga spelproblem har blivit 45 procent fler under de senaste tre åren, enligt siffror från Folkhälsomyndigheten.

Kvinnor utgör för första gången en majoritet av gruppen sedan studien påbörjades 2008.

Under strecket
Erik Paulsson Rönnbäck / TT
Uppdaterad
Publicerad

Spelandet om pengar har fått stor uppmärksamhet i medierna på sistone, bland annat sedan civil- och konsumentminister Ardalan Shekarabi (S) underkänt branschens förslag till riktlinjer för spelreklam och hotat med skärpt lagstiftning.

Nu presenterar Folkhälsomyndigheten en undersökning som kan ge färsk ammunition till dem som vill begränsa spelbolagens marknadsföring: antalet svenskar med så allvarliga spelproblem att de kan klassas som spelberoende har nämligen ökat med 45 procent under åren 2015-2018, från omkring 31 000 till 45 000 personer.

Annons
Annons
Annons