Annons

Spelnörden som vill lära oss leva

Tom Chatfield, 35 år, är fil dr i litteratur, författare och lärare på The School of Life i London. Han skriver bland annat i The Guardian och gör radio för BBC.
Tom Chatfield, 35 år, är fil dr i litteratur, författare och lärare på The School of Life i London. Han skriver bland annat i The Guardian och gör radio för BBC. Foto: Tim Bedingfield

Fokus utanför skärmlivet? Tom Chatfield älskar datorspel, har gett TED-föredrag om hur spel är gjorda för att fånga oss och skrivit om våra digitala liv. Nu ger han ut en vacker fylla-i-bok för vuxna – att skriva i för hand.

Publicerad

Den brittiske författaren och ”tekniktänkaren” Tom Chatfield, 35 år, älskar datorspel. Han spelar gärna med sin fru, men han läser bara ”riktiga” böcker med sin son. Han har hållit TED-föredrag om hur datorspel är uppbyggda för att visa på hur de effektivt håller koncentrationen vid liv.

Tom Chatfield tycker att skolan borde ta vara på kunskapen från spelvärlden om hur knepig problemlösning som ger belöningar och värdet av kollektiva insatser håller fast fokus på att lösa uppgifter. Både i sin förra bok ”How to thrive in the digital age” och i den alldeles nya ”Live this book” har förmågan att koncentrera sig, att rikta uppmärksamhet åt något man själv valt, sina givna kapitel.

Annons
Annons
Annons