Spelkritiker går ofta i flock

Medan filmkritiker tävlar om att tycka olika råder konsensus bland spelkritikerna. Det visar en genomgång av fjol­årets storspel. Men recensenternas förment objektiva hållning håller sakta på att ersättas av mer subjektiva värderingar.

Under strecket
Publicerad
Annons

Spelkritiker tenderar att vara rörande överens om kvaliteten på spel. Det framgår tydligt av betygstatistiken för fjolårets mest hajpade spel. Sajten Metacritic, som sammanställer recensionspoäng för både spel och film, visar att det helt saknas avvikande åsikter om kvaliteten på spel som Super Mario galaxy, Bioshock, The Orange box, Rock band och Call of duty 4.

Bland 69 recensenter gav ingen­ Super Mario galaxy lägre betyg än 90 procent (motsvarande 9 av 10 på en tiogradig skala) på Metacritics omräknade betygskala. Inget av de fem granskade spelen har fått ett enda betyg som är lägre än 80 procent. Det kan jämföras med de filmer som Oscarsnominerats i kategorin Bästa film. De 36 recensionerna av No country for old men har betyg som spänner från 30 procent till 100 procent, Försonings betyg börjar på 40 procent och There will be blood börjar på 42 procent.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons